חוקרים בנאס"א חושבים שלחיידקים מכדור-הארץ יהיה תפקיד חשוב בהכשרת כוכב-הלכת ליישוב על ידי בני-אדם. התפיסה שניתן לעודד תהליכים ביולוגיים אשר ישנו את התנאים הפיסיקליים, ובפרט את הרכב האטמוספירה של מאדים נקראת Terra-Forming ובתרגום: "יצירת ארץ" - כשהכוונה ליצירת תנאים כמו בכדור-הארץ. יהיו אלה חיידקים שעברו שינוי באמצעות הנדסה גנטית שיהפוך אותם לעמידים וחסונים בפני הטמפרטורה והלחץ השוררים על פני מאדים.
החוקר ד"ר ג'וליאן היקוקס מאוניברסיטת רידינג בבריטניה שעוסק בביולוגיה מולקולרית צופה שניתן יהיה ליישב על פני מאדים חיידקים מהונדסים אשר יפותחו מתוך זנים של חיידקים אשר נמצאים כיום באנטארקטיקה ושורדים את התנאים הקיצוניים שקיימים שם. באמצעות הנדסה גנטית אפשר לשפר את החיידקים הללו עוד יותר על ידי הוספת "רשימת תכונות" ההכרחית לקיום במאדים, כגון עמידות בפני חומרים כימיים שונים, התנגדות ליובש ועמידות בפני קרינה, וכן יכולת ליצור חלבונים הקולטים קרינה על-סגולה. חלבונים כאלה גם יגנו על החיידקים (במאדים אין שכבת אוזון) אך גם יספקו להם אנרגיה. החוקרת ד"ר פנלופי בוסטון מאוניברסיטת ניו-מכסיקו אומרת שחלבונים כאלה יכולים להיות מצומדים למנגונני הפוטוסינתזה הקיימים בחיידקים.
היא מציעה את התרחיש המעניין הבא, לפיו חיידקים "זוללי סלעים" המצויים כיום במערות שונות בכדור-הארץ ישמשו למחזור הפחמן הדו-חמצני הכלוא היום בסלעי מאדים. החיידקים יעברו שינויים גנטיים כדי שיעמדו בתנאי הסביבה הקשים של מאדים, וישוחררו במושבות גדולות על פניו. הם יתחילו ב"זלילה" שתשחרר פחמן דו-חמצני. עם השחרור של הגז לאטמוספירה, הוא יגדיל את עוצמת אפקט-החממה משום שידוע שהוא בולע היטב בתחום התת-אדום. משתגבר העוצמה של אפקט החממה, יתחמם מאדים והתנאים על פניו יהפכו נוחים יותר ליישוב. על פי דבריה של ד"ר בוסטון, החיידקים "זוללי הסלעים" יעילים מאד ויכולים לעשות את תהליך ההמרה של פחמן דו-חמצני ממינרלים לגז באטמוספירה באופן מהיר מאד. כך יגויסו החיידקים להיות "סוכני שינוי" במאדים, אם רק נצליח להביא אותם לשם בשלום ולמקמם במקומות המתאימים.