שני צמדי חיידקים לקראת ההתחלקות: החיידקים הנייחים צמודים למשטח בעזרת
הגבעולים. לשני התאים השחיינים שוטונים.
© Yves Brun - Courtesy of Indiana University
קבוצת מחקר משולבת של הפיזיקאים בן פרנד (Freund) וג'יי טנג (Tang) מאוניברסיטת בראון והביולוג איב ברון (Brun) מאוניברסיטת אינדיאנה בארצות-הברית החליטה לבדוק את חוזקו של רב-סוכר דביק זה. החוקרים אפשרו לחיידקים בודדים להיצמד למשטחי זכוכית, ומצאו שהלחץ שעליהם להפעיל כדי לנתק חיידק מהמשטח הוא כ-1 מיקרו-ניוטון (מיליונית הניוטון).
בהתאמת חישוב הכוח המופעל חלקי שטח המגע בין החיידק למשטח, הסתבר שמדובר בערך ב-70 ניוטון למילימטר מרובע (או 7,000 ניוטון לסנטימטר מרובע = 714 קילוגרם לס"מ מרובע. לשם המחשה, ניתן לחשוב על 4-3 מכוניות ה"מונחות" על מטבע של חצי שקל). לשם השוואה, הדבק המסחרי סופר-גלו מתנתק בעקבות הפעלת לחץ של 28-18 ניוטון למ"מ מרובע בלבד.
הדבק החיידקי, שעכשיו יש למצוא את הדרך להפיקו מהחיידק בכמויות גדולות, מבטיח רבות. נוסף על היותו חזק פי 4-3 מהדבקים המסחריים הקיימים, הוא גם פעיל ויעיל בסביבה רטובה, מה שיאפשר להשתמש בו בתעשיית הספנות (בלא הוצאת כלי השיט מהמים), ברפואה - להפסקת דימומים במהלך ניתוחים, ושימושים רבים נוספים. יש לזכור גם שבניגוד לרוב הדבקים הקיימים, מדובר בדבק טבעי, המתפרק בתהליכים ביולוגיים, ולכן אינו מזהם את הסביבה.