זה מספר שנים ניתן הזן החיסוני של חיידק השחפת BCG כטיפול בסרטן שלפוחית השתן. במחקרים אחרים בבעלי-חיים הודגם, כי זן מוחלש של סלמונלה "מעדיף" תאי סרטן וגורם
להתכווצות שאתות ממאירות. עתה מתפתח כיוון מחקר לטיפול בסרטן במתן רעלני חיידקים.
פאסטן (Nature Med 9: 1229, 2003) מהמכון הלאומי לסרטן בארה"ב החליף את אתר הקישור של אנדוטוקסין A של פסידומונס בנוגדן סגולי, המזהה תאי סרטן מסוימים.
הרעיון הוא, שהנוגדן ייקשר לתא הסרטני, והרעלן יחדור לתוכו וימגרו. רעלן מהונדס מסוג זה כבר משווק וניתן כטיפול בלימפומה של העור של תאי T. טיפולים אחרים, שנועדו לטיפול בסרטן המעי, השד, השחלות ועוד, מצויים במחקר רפואי בשלב II.
בתוצאות המחקר בשלב I הודגם, כי רעלן כיווץ שאתות ממאירות של ליקמיית תאי שיער ב-11 מתוך 16 חולים. סטפן לפלה מהמכון לאלרגיה ומחלות זיהומיות בארה"ב, שינה את רעלן האנתרקס באופן כזה שיהיה פעיל רק לאחר ביקוע על-ידי האנזים אורוקינאזה, הקיים על-פני השטח של רוב התאים הממאירים. בניסויים שנערכו בעכברים גרם הרעלן לאחר טיפול אחד להפחתת נפח השאתות מסוג פיברוסרקומה, מלנומה וסרטן הריאות בערכים שבין 92%-65%. לאחר שני טיפולים מוגרו 88% משאתות הפיברוסרקומה ו-17% מהמלנומות. חשוב לציין שהרעלן לא פגע בתאים בריאים.
בגישה אחרת, שפותחה על-ידי צ'קרברטי מאילינוי, ניתן החומר אזורין, המופרש מחיידקי פסידומונס אארוגינזה ובכוחו למגר תאים ממאירים. החומר חודר לתאים, נקשר לחלבון,
מעכב P53, מייצב אותו ובאופן זה מונע התהוות סרטן. בניסויים שנערכו בעכברים הודגם, כי טיפול באזורין כיווץ מלנומות עד כדי 60% מגודלן המקורי.